Afvaller negende aflevering Wie is de mol? bekend

1
Wie is de mol

Nadat vorige week Martine Wie is de mol? moest verlaten was het vanavond tijd voor de negende aflevering van Wie is de mol? 2015. De naam van de negende aflevering was ‘zinloos’. De afvaller van deze week was Chris.

Eerste opdracht
Bij de eerste opdracht kwamen de kandidaten aan bij Art die naast een tafel stond met een houten kistje erop. Elke keer pakte Art iets uit het kistje en legde dit op tafel. ‘Wie het eerst komt, wie het eerst maalt’ was het credo. Hij haalde als eerste één joker uit het kistje, maar niemand sloeg toe. Daarna lagen er twee jokers, Chris greep meteen de twee jokers.

Wie is de mol

Daarna legde Art weer één joker op tafel. Daarna lagen er twee jokers op tafel, Margriet sloeg toe. Toen legde Art 500 euro op tafel, Marlijn sloeg toe. Rik kreeg een envelop van Art met een vraagteken erop. Toen hij het openmaakte stond er: “Je mag twee jokers van je medekandidaten afpakken.” Hij besloot om de twee jokers van Chris af te pakken. Chris was allesbehalve blij nadat hij besefte dat zijn twee jokers afgepakt waren. Na de opdracht gaf Rik één joker aan Marlijn.

De test, de afvaller
Hierna was het tijd voor de test. Nadat alle kandidaten de test hadden ingevuld was het tijd voor de uitslag van de test. Als eerste was Margriet aan de beurt, een groen scherm. Hierna was Marlijn aan de beurt, een groen scherm. Met wee finalisten (Marlijn en Margriet) ging het nu nog om het bekendmaken van de derde finalist.

Wie is de mol

Als derde was Chris aan de beurt, een rood scherm. Dit betekent dat Margriet, Marlijn en Rik door zijn naar de finale van Wie is de mol? 2015. Chris reageerde emotioneel op zijn rode scherm. Chris: “Ik ben gewoon heel emotioneel altijd, maar dat is gewoon pure blijdschap dat ik dit heb mogen meemaken. En met deze groep, dat ik Margriet heb leren kennen en Marlijn en Rik.”

De laatste opdracht
De kandidaten verzamelden zich op de centrale markt. De kandidaten kregen van Art aan het begin van de opdracht 2000 euro. Op deze markt moesten de kandidaten zich verstaanbaar maken. Op de markt was het zo druk dat fatsoenlijk praten met elkaar moeilijk ging. De kandidaten kregen allemaal een envelop. De opdracht was een schreeuwdictee, de zinnen die in de envelop zaten moesten ze naar elkaar toe schreeuwen.

Wie is de mol

Marlijn stond in de eerste rij, Rik in het midden en Margriet in de derde rij. De kandidaten begonnen met zinnen naar elkaar te schreeuwen. Na veel schreeuwen en mollen was het tijd voor de uitslag. Elke goed verhaal zou geld opleveren voor de pot. Rik begon met zijn verhaal op te lezen, helaas was zijn verhaal niet goed. Hierna was Marlijn aan de beurt, haar verhaal had één zin te veel en dit betekende geen geld voor de pot op. Toen was Margriet aan de beurt, zij had te weinig zinnen in haar verhaal en haalde net als de rest geen geld op voor de pot.

De laatste test
Hierna was het tijd voor de laatste test. Na het invullen van de test spraken de kandidaten over hoe blij ze waren met het behalen van de finale. Marlijn: “Ik ben gewoon één van de finalisten van Wie is de mol? 2015, ook al heb ik alleen maar geroepen dat dit mijn doel was. Op het moment dat, dat dan waarheid wordt, is echt zo focking leuk. Ik ben zo blij, ik vind het zo te gek dat ik hier nu in sta. Dat ik dit kan zeggen, dat dit me is gelukt. Rik: “Meedoen was al fantastisch, maar dat ik de finale heb gehaald daar kan je alleen maar van dromen. En daar ben ik heel blij mee.” Margriet: “Ik heb echt gedacht die finale bereik ik nooit. En nu denk ik gewoon, I gonna nail it.”

Dagboek van de Mol
Beste Molfans, het vertrek van Chris, vlak voor de finale maakte op ons allemaal diepe indruk. En toen waren we nog maar met ons drieën. En op zo’n moment kun je niet anders dan even stilstaan bij al die anderen die net als Chris afscheid moesten nemen en het avontuur niet mochten afmaken. Als Mol heb je een taak. En het is soms een eenzame taak die je moet volbrengen. Dwars tegen alle emoties in. Maar toch is het ook voor de Mol heel fijn om te kunnen delen met vrienden en bondgenoten. Liefst tot het einde toe. Liegen en bedriegen wordt voor iedereen een tweede natuur. En Chris speelde het spel tot in de finesses. Een envelop met een vraagteken werd hem fataal. Eerder zagen we al dat Chris niet zoveel op had met enveloppen. Nog even en dan is de ontknoping daar. Dan mag ik mijzelf bekend maken. Ik verheug me erop! De Mol

1 REACTIE

Plaats een reactie

Please enter your name here
Please enter your comment!