Gecancelde series Amerika – Voorjaar 2015

5
Gecancelde series Amerika

Alle Amerikaanse televisiezenders zijn begin september van start gegaan met het uitzenden van hun najaarsprogrammering. Van een aantal series was al een tijdje bekend dat voor hen het einde in zicht is. Tijd om alles even op een rijtje te zetten. Welke nieuwe series zijn gecanceld en welke series draaien hun allerlaatste seizoen? Een volledig overzicht van de gecancelde series is te vinden onder aan de pagina.

Witness the birth of a brave new world
Utopia
Wat allemaal zo mooi begon op 31 december 2013 in Laren mocht helaas in Amerika niet baten. Na het succes van Utopia in Nederland dacht de Amerikaanse zender FOX een regelrechte hit binnen te slepen met de realityserie. De serie werd groots aangekondigd: “Witness the birth of a brave new world”. Helaas vielen de kijkcijfers flink tegen en werd op 2 november besloten om Utopia per direct te cancelen.

Het definitieve einde voor Dallas
dallas
Bij TNT dachten ze in 2012 met de oude hitserie Dallas goud in handen te hebben. De nieuwe versie van Dallas was een vervolg op de serie die in de jaren 70 en 80 op CBS uitgezonden werd. Na twee succesvolle seizoenen viel helaas op 22 september 2014 het doek voor de serie. Ondanks dat het derde seizoen van start ging met meer dan 7 miljoen kijkers heeft de serie gaandeweg steeds meer kijkers verloren. Dit was dan ook de reden waarom TNT besloot om na drie seizoenen de stekker eruit te trekken.

Einde voor Manhattan Love Story en Selfie
Manhattan Love Story was de eerste Amerikaanse serie die dit najaar gecanceld werd. De reden dat ABC de serie cancelde waren de te lage kijkcijfers. Zo keken er gemiddeld 3,3 miljoen kijkers naar de serie. Manhattan Love Story is een romantische komedie die gaat over een jong koppel die aan het begin van een nieuw hoofdstuk in hun leven staan. Daarnaast besloot ABC ook om Selfie te cancelen.

Nooit meer Don’t stop believin’
Glee
Glee is van begin af aan een regelrechte hit geweest op FOX. Wie herinnert zich niet de aflevering waarin de acteurs Don’t stop believin’ zingen. Ondanks het wereldwijde succes van de serie (meer dan 100 landen die de serie uitzenden) wordt het zesde seizoen, het laatste seizoen. De laatste aflevering wordt een eerbetoon aan de overleden Cory Monteith.

The Mentalist
Mentalist
CBS heeft bevestigd dat het zevende seizoen van The Mentalist tevens de laatste zal zijn. Zo start het laatste seizoen van The Mentalist op zondag 30 november en eindigt deze uiteindelijk met een twee uur durende finale op 18 februari. The Mentalist is net als Glee ook een wereldwijd succes, de serie is in Nederland te zien op SBS6.

Een groot aantal series die nooit meer terugkeren
Naast alle hierboven genoemde series zijn er nog vele ander series die gecanceld zijn. Onder andere The Millers op CBS, Bad Judge op NBC, Boardwalk Empire op HBO en Perception op TNT. Series die hun allerlaatste seizoen kennen zijn onder andere The Game op BET, Cougar Town op TBS en Nurse Jackie op Showtime.

Gecancelde series Amerika - najaar 2014

[table sort="desc,asc"]
Gecancelde series,Zender
Manhattan Love Story,ABC
The Millers,CBS
Dallas,TNT
Bad Judge,NBC
Boardwalk Empire,HBO
Franklin & Bash,TNT
Matador,El Rey
Perception,TNT
Selfie,ABC
Sullivan & Son,TBS
The Queen Latifah Show,Syndicated
Utopia,FOX
Witches of East End,Lifetime
[/table]

[table sort="desc,asc"]
Series met allerlaatste seizoen,Zender,Belangrijke datum
Cougar Town,TBS,Première: 6 januari 2015
The Game,BET,Première: begin 2015
Falling Skies,TNT,Première: zomer 2015
Glee,FOX,Première: begin 2015
Justified,FX,Première: 20 januari 2015
The Mentalist,CBS,Slotaflevering: 18 februari 2015
The Newsroom,HBO,Slotaflevering: 14 december 2014
Nurse Jackie,Showtime,Première: 2015
Parenthood,NBC,Slotaflevering: januari 2015
Parks and Recreation,NBC,Première: 13 januari 2015
White Collar,USA,Slotaflevering: 11 december 2014
Two and a Half Men,CBS,Slotaflevering: voorjaar 2015
Sons of Anarchy,FX,Slotaflevering: 9 december 2014
Lost girl,Syfy,Première: 2015
Hot in Cleveland,TV Land,Première: 5 november 2014
[/table]

5 REACTIES

Plaats een reactie

Please enter your name here
Please enter your comment!