The X-Files keert na 13 jaar terug op televisie

0
The X-files

Fox Mulder en Dana Scully keren terug in een nieuw seizoen van The X-Files. Dertien jaar geleden kwam een einde aan één van de langstlopende sci-fi serie die op de Amerikaanse zender FOX werd uitgezonden. De zender heeft voor dit nieuwe seizoen een bestelling geplaatst van 6 afleveringen. Naar alle verwachting starten de opnames van de serie in de zomer van 2015.

Moord en mysterie in The X-Files
De zender denkt dat de serie goed aansluit bij de wereld die de laatste jaren nog vreemder is geworden. The X-Files vertelt het verhaal van FBI-agenten Scully en Mulder die samen onderzoek doen naar moordmysteries (x-files). Buitenaardse wezens, geesten, weerwolven, graancirkels, ufo’s en complottheorieën staan onder andere centraal in de serie.

Samenzweringen binnen de Amerikaanse overheid
Wat ik zelf zo mooi vind aan de serie is de mysterie en de relatie rondom Mulder en Scully. Zo is het Mulder die gelooft in paranormale krachten. Scully is juist iemand die hier helemaal niet in gelooft. Toch doen ze samen onderzoek naar paranormale zaken waarbij ze al snel stuiten op samenzweringen binnen de Amerikaanse overheid.

In gevaar door gevoelige informatie
Door alle gevoelige informatie die ze vinden brengen ze zichzelf en hun carrière constant in gevaar. Bij het kijken van de serie krijg je een bijna filmisch gevoel. Ook de open eindes laten je vaak met een bijna vervelend (afvragend) gevoel achter.

The X-Files: Inside The X-Files

https://www.youtube.com/watch?v=_nhEIIFupr0

Plaats een reactie

Please enter your name here
Please enter your comment!