Afvaller vijfde aflevering Expeditie Poolcirkel bekend

0

Vorige week hoefde niemand Expeditie Poolcirkel verlaten. Deze week mochten de kandidaten gaan strijden in twee zware opdrachten. In de eerste opdracht speelden de kandidaten in twee teams een geblinddoekte achtervolgingsrace. Bij de tweede opdracht moesten de spelers individueel gaan ijszwemmen in een groot meer.

De eerste opdracht: geblinddoekte achtervolgingsrace
De eerste opdracht was een geblinddoekte achtervolgingsrace in het Ijslandse vulkaanlandschap. Bram en Laura mochten als eerste vertrekken. Bram was degene die de geblindeerde bril moest dragen. Hierna volgden Miek, John en Tonny. Bij dit trio moesten Miek en John de geblindeerde bril op. Elke 20 minuten plaatsen Bram en Laura een vlag in de grond, zodat het volgende team kon zien of zij op schema lagen.

Expeditie Poolcirkel

Bij de eerste vlag kwam het trio na 26 minuten aan, dus zes minuten later dan Bram en Laura. Daarna plaatste Bram en Laura de vlag van 1 uur. Miek, John en Tonny kwamen steeds verder achter te liggen. Op een gegeven moment is John zo duizelig dat hij de bril afzet. Dit betekende dat naast Miek nu ook Tonny een geblindeerde bril op moest zetten. Uiteindelijk kwam het trio het duo Bram en Laura tegen. Ze hadden zoveel voorsprong dat Miek, John en Tonny besloten om niet verder te gaan met de opdracht en om te keren. Dit betekende dat Laura en Bram de winnaars waren van de eerste proef.

De tweede opdracht: ijszwemmen
Bij de tweede opdracht moesten de kandidaten gaan ijszwemmen in het Þórisvatn-meer. De kandidaten moesten binnen 3 minuten zover mogelijk gaan zwemmen. Dit was namelijk het maximaal aantal minuten dat de kandidaat in het koude water mocht blijven.

John is niet erg enthousiast: “Als ik mijn teen er al in steek denk ik dat ik al een hartaanval krijg.” John kreeg daarna het goede nieuws dat hij de eerste kandidaat was die mocht gaan zwemmen. Na een paar meter vond John het wel goed geweest en hij wou de boot in, maar dat lukte niet meteen. Gelukkig hielp een medewerker om hem de boot in te loodsen. Hierna was Miek aan de beurt.

Het lukte Miek om maar liefst 150 meter te zwemmen binnen 3 minuten. Hierna was Bram aan de beurt, het lukte hem om 158 meter af te leggen in 3 minuten. Tonny lukte het om 166 meter te zwemmen in 3 minuten. Hierna was het tijd voor Laura om te gaan zwemmen. Laura lukte het om 173 meter te zwemmen in 3 minuten. Zij was hiermee de winnaar van de tweede proef.

Ijspegelvangen John tegen Miek
De tussenstand na de proef: Op 1. Laura met €13.250, 2. Tonny met €11.750, 3. Bram met €11.000 4. Miek met €10.250 en op 5. stond John met € 6.750. Dit betekende dat Miek en John het tegen elkaar op moesten nemen bij het ijspegelspel. Al snel stond Miek voor met 5-1. Dit betekende dat John te weinig ijspegels gevangen had. Voor hem kwam hiermee een einde aan Expeditie Poolcirkel.

Expeditie Poolcirkel

Plaats een reactie

Please enter your name here
Please enter your comment!