SBS6 van start met nieuwe spelshow Kitsch of Kassa

0
Kitsch of Kassa

Vanavond gaat de nieuwe spelshow Kitsch of Kassa van start. Kitsch of Kassa wordt gepresenteerd door Jochem van Gelder en is gebaseerd op een Zweeds format waarbij de kandidaten tientallen tot tienduizenden euro’s kunnen winnen.

Deal or no Deal meets Tussen Kunst en Kitsch
Kitsch of Kassa kan gezien worden als een mix tussen Deal or no Deal en Tussen Kunst en Kitsch waarbij kandidaten unieke en extreem dure voorwerpen van waardeloze spullen moeten zien te onderscheiden. De kandidaten kiezen aan het begin van de show één object waarvan ze denken dat die het meeste waard is. Elke ronde spelen ze objecten weg.

Kitsch of Kassa

Laurien Hessels als deskundige
Veilingmeester Laurien Hessels geeft als deskundige informatie over alle aanwezige voorwerpen. Aan de hand van die informatie worden de kandidaten aan het twijfelen gebracht en kunnen ze kiezen om hun voorwerp in te wisselen. Wanneer het de kandidaten lukt om het meest waardevolle object uit de tien voorwerpen te kiezen dan nemen ze de waarde hiervan in cash mee naar huis. De waarde van de objecten verschillen van 50 tot maar liefst 50.000 euro.

Presentator Jochem van Gelder over Kitsch of Kassa
“Kandidaten moeten de waarde schatten van voorwerpen zoals een auto van Elvis Presley, een schilderij uit het Rijksmuseum, de favoriete schoenen van Lionel Messi, of de jurk van Lady Gaga die ze in een videoclip draagt. Sommige voorwerpen zijn kitsch en lijken alleen heel duur en andere, eenvoudige objecten zijn juist wél een fortuin waard. Deze voorbeelden zijn uiteraard fictief, want alles is nog strikt geheim. Het is echt verslavend om mee te gaan raden, ook voor de mensen thuis op de bank. En dat maakt het een show voor de hele familie.” Kitsch of Kassa is vanaf vanavond elke woensdag om 21.30 uur te zien bij SBS6.

Plaats een reactie

Please enter your name here
Please enter your comment!