Wild Arabia van start op NPO 2

0
Wild Arabia

Vanavond gaat de BBC-serie Wild Arabia in herhaling op NPO 2. In de zomer van 2013 was de BBC-serie al eerder te zien op de Nederlandse televisie. In Wild Arabia nemen we een kijkje in het landschap van Arabië. Bij het Arabische landschap denk je al snel aan een dorre dode zandvlakte maar in Wild Arabia zien we dat er wel degelijk leven mogelijk is in de woestijn.

Het leven van een antilope in de woestijn
Zo zien we in de eerste aflevering onder andere andere woestijnmuizen, adders en spiesbokken. Daarnaast zien we de oryx. De oryx is een witte antilope met horens die wel een meter lang kunnen worden. De antilope is gewend aan het woestijnleven en kan erg lang zonder water, is bestand tegen hoge temperaturen en zijn witte vacht zorgt voor een verkoelend effect.

Arabische nachten in de woestijn
Naast de Oryx maken we kennis met de jerboa. Dit is een knaagdiertje met enorme achterpoten waarmee hij metershoog kan springen. Ook zien we beelden van de hoornadders, die de Arabische nachten gebruiken om schorpioenen te vangen. Wild Arabia is drie weken lang elke vrijdagavond om 19.25 te zien op NPO 2.

Preview aflevering 1 Wild Arabia

Plaats een reactie

Please enter your name here
Please enter your comment!