710.000 kijkers voor eerste aflevering Seks en de Zonde

0

Gisteren ging de eerste aflevering van Seks en de Zonde op Nederland 2 van start met maar liefst 710.000 kijkers. In Seks en de Zonde gaat Femke Halsema en Hassnae Bouazza een kijkje nemen in de wereld van de islamitische vrouwen. Deze vrouwen zijn in Europa een populair gespreksonderwerp. De sluier, het gescheiden zwemmen, de vrijheid en hun omgang met mannen. Ze komen bijna nooit aan het woord en worden gezien als illustratiemateriaal voor de gruwelijkheid of superioriteit van de islam.

Femke Halsema reist in zes afleveringen door de wereld van de islam. Ze praat met zeven vrouwen over geloof, vrijheid, de strijd die ze voeren en hun leven. Elke aflevering staat in het teken van één vrouw. Vaste onderwerpen in elke afleveringen zijn: islamitische regels over zedelijkheid, seksuele en politieke beperkingen, de Sharia, vrouwenstrijd en het oprukkende islamisme.

Femke gaat er alles aan doen om dichter bij de vrouwen te komen en haar eigen opvattingen en persoonlijke levenservaringen met hen te delen. Uiteindelijk wil ze te weten komen wat de vrouwen beweegt om trouw te zijn aan hun man en geloof er voor ons Europeanen nogal barbaars uitziet. Daarnaast probeert ze te achterhalen of er plek is voor vrije en eigenzinnige vrouwen binnen de islam.

In aflevering twee gaat Femke op bezoek bij Veena Malik uit Pakistan. Miljoenen mensen zien haar als een groot voorbeeld terwijl anderen haar haten. Veena is een sexy Bollywoodster die uit haar land werd verjaagd omdat ze zoende op de Indiase televisie. In Bombay praat Halsema met haar over de bekendheid en hoe ze wordt afgerekend op haar eigenzinnigheid en seksuele vrijheid. Aflevering 1 is terug te kijken via uitzendinggemist.

Plaats een reactie

Please enter your name here
Please enter your comment!