Gordon Ramsay gaat de gevangenis in

0

RTL 4 komt deze zomer met Gordon Behind Bars. In dit programma gaat Gordon Ramsay zes maanden lang de beruchte Brixton gevangenis in. Nee hij wordt hier niet opgesloten (helaas), maar gaat in deze gevangenis die gevestigd is in Londen op zoek naar twaalf gedetineerden met wie hij samen een catering op kan starten. Het uiteindelijk doel is om gerechten te bereiden die men kan verkopen aan Britten buiten de gevangenis.

Volgens Gordon hebben de gedetineerden al lang genoeg stilgezeten in hun cel en in actie horen te komen. Het wordt tijd dat ze zichzelf nuttig gaan maken voor de samenleving. Dit klinkt makkelijker dan gedaan. Hij komt er al snel achter dat de gedetineerden niet eerlijk zijn tegen elkaar en niet kunnen samenwerken. Daarnaast zie je dat de retailers weinig vertrouwen hebben in de gedetineerden. Gordon gaat er alles aan doen om de catering tot een succes maken.

Zo zien we in de eerste aflevering dat Gordon van start gaat met een groep van 22 gedetineerden die kans maken deel uit te maken van de nieuwe op te zetten cateringservice. Zij moeten allemaal een simpele opdracht uitvoeren om te kijken of ze talent hebben. Uiteindelijk blijven er 12 bad guys over.

Wat begint met cupcakes bakken gaat al snel over naar een kansloze opdracht waarbij vijf verschillende gerechten voor 800 medegedetineerden in Brixton gekookt moeten worden. Om te weten dat dit volledig uit de hand loopt hoef je geen helderziende te zijn. Gordon Behind Bars is vanaf donderdag 12 juni 2014 te zien op RTL 4.

Plaats een reactie

Please enter your name here
Please enter your comment!